måndag 23 december 2013

Glöggtilltugg

kavring, päron och valnöt

2 fasta päron
5 skivor kavring
125 g blåmögelost
100 g philadelphiaost
20 valnötter
salt, svartpeppar och socker
olivolja

Värm ugnen till 150 grader. Skär päronet i bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och salta, peppra och sockra. Baka i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Rosta valnötterna i en torr panna. Mosa osten med en gaffel och blanda ihop med färskosten. Skär varje skiva kavring i fyra bitar och fördela oströran ovanpå. Lägg på päron, valnöt och strö över lite flingsalt.


lax, citronkräm och gurka

5 skivor kallrökt lax
¼ gurka
½ rödlök, finhackad
2 msk gräslök, finskuren
1 dl färskost
½ citron, skal och ca 1 tsk saft
färsk dill
salt och svartpeppar

Blanda färskost med citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Skär laxen i strimlor. Skär gurkan i rektangulära bitar. Lägg alla ingredienser på skedar och garnera med färsk dill.


Recepten publicerades ursprungligen i City december 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar