onsdag 25 mars 2015

PIZZAVÅFFLOR



mozzarella, oregano och tomat

175 g smör
6 ½ dl kallt vatten
1 boll mozzarella, ca 125 g
½ kruka färsk oregano eller 1 msk torkad
1 vitlöksklyfta
2-3 msk tomatpuré

smör till gräddning

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop våffelmixen med vattnet och smöret i en skål.
Riv mozzarellan. Repa och grovhacka oreganon, spara eventuellt några blad till garnering. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda ner mozzarella, oregano, vitlök och tomatpuré i våffelsmeten.
Värm upp ett våffeljärn och grädda våfflorna gyllenbruna enligt anvisningen på förpackningen. Varmhåll eventuellt de färdiggräddade våfflorna i ugnen på 100 grader. 
Garnera eventuellt med oregono och servera våfflorna som de är eller tillsammans med pizzasallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar