onsdag 25 mars 2015

VÅFFELWRAP

lingon och dulce de leche

våfflor
175 g smör
6 ½ dl kallt vatten

fyllning
2 dl frysta, tinade lingon
1-2 msk florsocker
½ burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
ca 1 msk mjölk eller grädde
2 dl vispgrädde

citronmeliss till servering
smör till gräddning



Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop våffelmixen med vattnet och smöret i en skål. 
Rör ihop lingonen med florsockret i en skål.
Vispa ut den karamelliserade mjölken med mjölken eller grädden i en skål så att den blir som en kolasås i konsistensen. 
Vispa grädden.
Värm upp ett våffeljärn och grädda våfflorna gyllenbruna enligt anvisningen på förpackningen. Varmhåll eventuellt de färdiggräddade våfflorna i ugnen på 100 grader.
Rör ner de rårörda lingonen i grädden precis innan våfflorna ska serveras.
Fyll våfflorna med lingongrädden och kolasåsen. Garnerna eventuellt med citronmeliss och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar