tisdag 17 februari 2015

SEMMELKLADDKAKA

 mandel, kardemumma och grädde


kaka
150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

topping
75 g mandelflagor
2 dl vispgrädde 
florsocker

smör till formen

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
Låt kakan svalna.
Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
Vispa grädden lätt. 
Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. 
Servera! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar