fredag 5 december 2014

FRITERAD AUBERGINE

aubergine, fetaost och tomat

tomatsås
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
½ kruka oregano eller timjan
1 tsk rå- eller strösocker

aubergine
2 auberginer
½ msk spiskummin
1 ägg
200 g fetaost 

salt och peppar
neutral olja till stekning

Skär auberginen i skivor, ca 3 mm tunna. Lägg ut skivorna på en tallrik eller ett fat och strö över lite salt. Låt dra ca 30 min.
Skala vitlöksklyftorna och finhacka dem och chilin. Repa och grovhacka oreganon eller timjanen.
Fräs vitlök, chili och oregano eller timjan i olja i en kastrull ett par minuter, utan att vitlöken tar färg. Tillsätt de krossade tomaterna, låt koka upp och sedan puttra på svag värme ca 30 min. Späd eventuellt med lite vatten om det kokar torrt. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och socker.
Tillaga bulgurn. Håll varm under lock.
Häll ut majsmjölet på en tallrik. Salta, peppra och blanda ner spiskummin. Vispa upp ägget tillsammans med någon matsked vatten i en skål.
Krama ur auberginen försiktigt och panera sedan genom att doppa skivorna först i majsmjölet, därefter i ägget och till sist en gång till i majsmjölet.
Stek auberginen i en stekpanna med rejält med olja (ca ½ cm i pannan) på båda sidor tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Smula fetaosten.
Servera auberginen tillsammans med tomatsås, bulgur och fetaost och garnera eventuellt med lite oregano eller timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar