måndag 1 december 2014

QUINOA- OCH MOROTSBIFFAR MED INGEFÄRSYOGHURT

vitlök, spiskummin och koriander

biffar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön eller röd chili
1 näve koriander
3 morötter
75 g riven vällagrad ost
1 msk spiskummin
2 ägg
1 ½ dl ströbröd
yoghurt 
3 dl turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt
2 msk riven ingefära
honung 
citronsaft

salt och peppar
smör och olja till stekning

krispig sallad till servering

Tillaga quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin och grovhacka koriandern.
Skala och riv morötterna fint. Riv osten fint.Blanda ihop lök, vitlök, chili, koriander, morötter, ost, spiskummin, quinoa, ägg och ströbröd. Smaka av smeten med salt och peppar. Låt gärna smeten vila en stund i kylen så att den sätter sig. 
Häll ut sesamfröna på en tallrik. Forma smeten till fina biffar och panera i sesamfröna.
Stek biffarna i smör och olja tills de fått fin färg på båda sidorna. 
Riv ingefäran till ingefärsyoghurten. Blanda ihop ingefära och yoghurt. Smaka av med salt, honung och citronsaft.
Servera biffarna tillsammans med ingefärsyoghurten och en krispig sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar