onsdag 12 februari 2014

Spaghettini med ostronskivling, svecia och krutonger


persilja och vitlök

2 skivor dygnsgammalt surdegsbröd

400 g ostronskivling
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
4 äggulor
150 g riven, vällagrad svecia

salt och svartpeppar
smör till stekning

Smula ner brödskivorna i mindre bitar och stek dem krispiga i en stekpanna med smör. Salta och peppra lätt. Häll av på ett fat.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Riv ostronskivlingen i smala strimlor. Finhacka vitlök och persilja.
Torka ur stekpannan som brödet stektes i med fuktat hushållspapper. Hetta upp den med en rejäl klick smör. Stek sedan ostronskivlingen krispig. Tillsätt vitlök och persilja mot slutet av stekningen. Salta och peppra.
Blanda den nykokta pastan med äggulorna, svampfräset och hälften av osten. Smaka av med salt och rejält med nymalen svartpeppar.Strö över resten av osten och servera. 

Receptet finns även på Lantmännens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar