måndag 20 januari 2014

Mac 'n' cheese

cheddar, chili och majs

gratäng
2 vitlöksklyftor
2 gröna chilis
1 knippe persilja
300 g vällagrad cheddar

ostsås
1 msk smör
4-5 dl mjölk
250 g vällagrad cheddar

½-1 dl ströbröd

salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan halva den rekommenderade kokningstiden.
Finhacka vitlök och chili. Skölj och grovhacka persiljan. Riv osten och sila majsen.
Smält smöret till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner mjölet till en jämn massa. Tag av kastrullen från plattan och vispa ner någon deciliter av mjölken till en klumpfri smet. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa ner resten av mjölken. Låt såsen koka ihop något under ständig vispning. Tag av kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
Blanda samman makaroner, ostsås, majs, chili, vitlök och hälften av persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen i en stor ugnsfast form eller i flera mindre portionsformar. Strö över ströbröd.
Grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 15-20 min. Strö över resten av persiljan och servera!

Receptet i sin helhet finns på Lantmännens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar