måndag 13 januari 2014

Palsternackssoppa


stora vita bönor, fetaost och rostade pumpakärnor

soppa
1 gul lök
400 g palsternacka
1 ½ dl torrt vitt vin
7 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 citron

topping
200 g fetaost
Salt och peppar
Smör eller olivolja till stekning

Skala och hacka lök och palsternacka.
löken glansig i några minuter. Tillsätt palsternacka och vita bönor. Slå över vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme tills palsternackorna är mjuka.
Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädden och låt koka upp. Späd eventuellt med vatten eller mjölk om soppan är för tjock. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Servera sopan i djupa skålar. Toppa med smulad fetaost och pumpakärnor.

Ett mer utförligt recept hittar du här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar