fredag 24 januari 2014

Pizza


portabello, rotselleri och prästost

250 g blandad svamp, t.ex. skogschampinjoner, portabello och/eller trattkantareller
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 klyfta rotselleri, ca 100 g
200 g vällagrad prästost
1 msk flytande honung

salt och svartpeppar
smör till stekning

Se till att pitabröden är tinade. Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Repa den färska timjanen. Skala rotsellerin och hyvla sedan tunna skivor med en osthyvel eller potatisskalare. Finriv osten.
Fräs svampen i smör tills vätskan kokat bort och den fått fin färg. Tillsätt vitlöken och timjanen och fräs vidare ett par minuter. Salta och peppra.
Lägg pitabröden på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Fördela osten över bröden och lägg på rotsellerin och svampen. Ringla över honungen.
Gratinera pizzorna i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg.
Garnera gärna med extra timjan och servera.

Receptet finns även här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar