onsdag 29 januari 2014

Röd currysoppa

morot, kokos och koriander

spett
500 g kycklinglår- eller quornfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 msk ljus soja
2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander

soppa 
500 g morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
1 förp krossade tomater
1 förp kokosmjölk
5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 lime

massor av koriander
grillspett

fisksås
socker
olja till stekning
  
Sätt ugnen på 225 grader Blötlägg grillspetten. Dela varje kycklinglår-/quornfilé i tre bitar och lägg i en skål. Finriv vitlöken och blanda ihop med kyckling/quorn tillsammans med olja, soja, spiskummin och koriander. Trä upp på spett och lägg på ugnsplåt. Stek i mitten av ugnen ca 15-20 min, eller tills kycklingen är genomtillagad.
Skala och riv morötterna grovt. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök tills glansigt. Tillsätt morötterna och currypastan och fräs vidare ett par minuter under omrörning. Slå över de krossade tomaterna, kokosmjölken och buljongen. Låt alltihop koka upp och sedan puttra på medelhög värme ca 10-15 minuter, eller tills morötterna mjuknat. Mixa soppan med en mixerstav eller i en blender. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med limesaft, fisksås och socker. Toppa soppan med koriander och servera sedan tillsammans med spetten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar