onsdag 22 januari 2014

Vintersallad



hirs, granatäpple och halloumi

sallad
3 palsternackor
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
200 g halloumi
½ dl olivolja
100 g rucola
1 knippe persilja
1 granatäpple

dressing
½ dl olivolja
2 msk citronsaft
1 tsk honung

salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär palsternackan i grova bitar, rödlöken i klyftor och finhacka vitlöken. Skär halloumin i tärningar.
Bred ut palsternacka, rödlök och vitlök på en ugnsplåt. Ringla över olivolja, salta och peppra och blanda sedan runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Efter 20 min, lägg på halloumi och stek vidare ca 10 min.
Tillaga under tiden hirs enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj rucolan och persiljan och plocka persiljan från kvistarna.
Blanda samman ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
Ta ur kärnorna från granatäpplet genom att dela det på hälften och slå med en träslev mot skalet ner i en bunke. Ofta blir det lite saft från granatäpplet, tillsätt gärna den i dressingen.
Blanda samman den ugnsstekta palsternackan, löken och halloumin med hirs, rucola, persilja och dressing. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp salladen på ett fint fat och strö över pumpakärnor och granatäppelkärnor.

Receptet i sin helhet hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar