tisdag 25 november 2014

BLÅMUSSLOR OCH TAGLIATELLE

curry, chili och savojkål

1 kg blåmusslor med skal, 1 burk musslor eller 1 förp rökta musslor
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
¼ huvud savojkål
½ msk curry
2 dl grädde

salt och peppar 
socker
smör eller olja till stekning

Skrubba musslorna rena. Släng de musslor som inte stänger sig när de knackas mot diskbänken.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Hacka lök, vitlök och chili fint. Strimla savojkålen.
Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja. Fräs lök, vitlök och chili på medelvärme i några minuter. Tillsätt curry och fräs vidare i några minuter. Slå över de krossade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 10 min. 
Tillsätt grädde och savojkål och låt koka upp igen.
Färska musslor: Höj värmen och blanda ner musslorna. Lägg på ett lock eller en uppochnedvänd stekpanna. Låt koka ca 6-8 min eller tills musslorna öppnat sig. 
Musslor på burk: Blanda ner musslorna och låt bli varma. 
Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
Servera musslorna och såsen tillsammans med pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar