lördag 8 november 2014

SMULPAJ MED KÖRSBÄR ELLER ANNAT

havre, frukt och smör

fyllning
Ca 600 g bigarråer, äpplen eller annat gött från sommaren/frysdisken
¾ dl strösocker
½ msk potatismjöl
1 tsk kanel
1 tsk stött kardemumma

havresmul
125 g smör
1 ½ dl Axa Havregryn
1 ½ dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
½ dl strösocker
1 nypa salt


Vaniljsås, vispad grädde eller glass till servering
  
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela bigarråerna på hälften och ta bort kärnan, eller använd en olivurkärnare. Blanda bigarråerna med socker, potatismjöl, kanel och kardemumma.
Nyp ihop smör, havregryn, vetemjöl, socker och salt till en smulig massa.
Häll körsbären i en avlång eller rund pajform ca 25 cm i diameter. Toppa med smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min, eller tills smuldegen fått fin färg. Servera tillsammans med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar