kavring, päron och valnöt
2 fasta
päron
5 skivor
kavring
125 g
blåmögelost
100 g philadelphiaost
20 valnötter
salt, svartpeppar
och socker
olivolja
Värm ugnen
till 150 grader. Skär päronet i bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och salta, peppra och sockra. Baka i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Rosta valnötterna i en torr panna. Mosa osten
med en gaffel och blanda ihop med färskosten. Skär varje skiva kavring i fyra bitar
och fördela oströran ovanpå. Lägg på päron, valnöt och strö över lite
flingsalt.
lax, citronkräm och gurka
5 skivor
kallrökt lax
¼ gurka
½ rödlök,
finhackad
2 msk
gräslök, finskuren
1 dl
färskost
½ citron,
skal och ca 1 tsk saft
färsk dill
salt och
svartpeppar
Blanda
färskost med citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i strimlor. Skär gurkan i rektangulära bitar. Lägg alla ingredienser
på skedar och garnera med färsk dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar