torsdag 22 maj 2014

MAJSKNÄCKE & KUMMINSMÖR


knäckebröd
50 g vällagrad prästost
2 msk rapsolja
2 ½ dl vatten

kumminsmör
2 msk kumminfrö
150 g smör, rumstempererat

salt

Sätt ugnen på 150 grader.
Riv osten fint.
Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en bunke.
Koka upp vattnet, låt det svalna något och rör sedan ner det i bunken. Smaka av smeten med salt.
Bred ut smeten tunt på en eller två plåtar täckta med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 45-75 min (tiden varierar beroende på ugn), eller tills knäcket torkat. Öppna gärna ugnen ett par gånger under gräddningen så att ångan släpps ut. Passa ugnen så att knäcket inte bränns. Låt svalna på plåten och bryt sedan i bitar.
Rosta kumminfröna i en torr stekpanna tills de fått lite färg och det doftar gott. Häll över på en tallrik och låt svalna. Mortla sedan lätt och rör samman med smöret. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar