torsdag 15 maj 2014

MANDELPOTATISSTOMP, BAKAD LÖK & BRYNT SMÖR



10 knipplökar

potatisstomp
600 g mandelpotatis
50 g smör

sesamsmör
75 g smör

till servering
100 g blandad sallad
1 dl gräddfil

olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär knipplökarna i klyftor och blasten i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och salta och peppra. Blanda runt och stek i ugnen tills löken fått fin färg, ca 20-30 min.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt smöret och mosa lätt med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Hetta upp en kastrull med smöret och låt fräsa smöret blir lätt gyllenbrunt och doftar knäckigt. Dra av från värmen och tillsätt sesamfröna.
Arrangera potatisstompet i mitten på varje tallrik, garnera med lökar, sallad och sojabönor.  Klicka över gräddfil, ringla över sesamsmöret och servera! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar