blomkål, prästost och timjan
blomkål
1 stort blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
1 knippe timjan
100 g smör
1 dl torrt vitt vin
prästostkräm
100 g vällagrad prästost
100 g vällagrad prästost
3 dl gräddfil
till servering
1 knipplök
1 knipplök
100 g blandad sallad
blomkål
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela blomkålshuvudet i hälften, behåll blasten. Skölj blomkålen och lägg i en ugnsfast form.
Salta och peppra.
Skala och finhacka vitlöken. Repa timjanen. Skär smöret i tärningar och fördela det, vitlöken och
timjanen över blomkålen. Häll vinet runtom.
Baka blomkålen på medelvärme, ca 40 min i ugnen.
prästostkräm
Finriv osten och blanda samman med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
till servering
Skölj och finstrimla knipplöken, även blasten. Skölj och torka salladen. Fördela lök och sallad på ett fint fat eller en skärbräda. Lägg på den färdigbakade blomkålen och skeda över spadet som bildats i formen.
Strö över pumpakärnorna och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar