äpple, kanel och rostade hasselnötter
mandelpannkakor
1 ½ dl Kungsörnen Mandelmjöl
4 ägg
1 tsk bakpulver
1 nypa vaniljpulver
1 tsk salt
kanelstekta äpplen
3 vinteräpplen
1-2 tsk kanel
3 msk lönnsirap eller honung
till servering
1 dl rostade hasselnötter
2 dl grädde (kan bytas ut mot laktosfri grädde)
lönnsirap eller honung
smör eller rapsolja till stekning
Vispa ihop alla ingredienser till pannkakorna i en skål. Låt smeten dra för att ”sätta sig” i ca 15-20 min.
Skär äpplena i klyftor. Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja och stek sedan äpplena på medeltemperatur tills de fått lite färg. Pudra över kanel och blanda ner lönnsirap/honung. Låt äpplena karamelliseras tills de fått fin färg. Dra av från värmen.
Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och stek sedan pannkakorna på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg de färdigstekta pannkakorna på ett fat.
Hacka hasselnötterna lätt. Vispa grädden. Garnera pannkakstornet med de kanelstekta äpplena, hasselnötterna och grädden. Ringla över lönnsirap eller honung.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar