lördag 27 juni 2015

CHOKLADRULLTÅRTA

hallon och lakrits

kaka
100 g smör 
3 dl strösocker + ½ dl till bakplåtspappret
2 ägg  
3 msk kakao 
1 krm salt

fyllning 
150 g smör 
2 ½ dl florsocker 
1 msk vaniljsocker 
1 äggula
3 dl hallon
1 dl salta lakritskarameller

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
Blanda samman mjöl, kakao och salt i en bunke och sikta ner i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
Bre ut smeten i en långpanna eller ugnsfast form, ca 30x40 cm, täckt med bakplåtspapper.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 8 min, eller tills den fått fin färg.
Förbered under tiden ett bakplåtspapper strött med socker. 
Stjälp upp kakan på papperet. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Låt svalna.
Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i en matberedare tills det blir en vit och fluffig kräm. Rör ner äggulan. 
Hacka lakritskaramellerna med en kniv eller mortla dem i en mortel.
Bred ut smörkrämen över kakan och strö över hallonen samt lakritskrosset.
Rulla ihop kakan från långsidan och låt ligga med skarven nedåt. Skär i ca 2 cm tjocka skivor och servera.

1 kommentar:

  1. Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was reallyvaluable. thanks a lot.replliques montres

    SvaraRadera