gräslök och citron
fyllning
2 kokta humrar (kan ersättas med kräftstjärtar och/eller räkor)
1 knippe gräslök
½ citron, ekologisk
1 dl majonnäs
½ dl crème frâiche
½ tsk dijonsenap
till servering
sallad
salt och nymalen svartpeppar
några droppar tabasco eller annan het sås, alternativt en nypa cayennepeppar
smör till stekning
Dela humrarna på hälften. Krossa klorna lätt med en nötknäppare eller baksidan av knivskaftet och plocka ur hummerköttet. Hacka köttet grovt och lägg i en skål.
Finskär gräslöken. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.
Rör samman majonnäs, crème fraîche, senap, gräslök (spara lite till garnering) och citronskal i en skål. Blanda ner hummerköttet och smaka av med salt, peppar, citronsaft och tabasco/chilisås/cayennepeppar.
Skölj och torka salladen.
Smörstek korvbröden i en stekpanna.
Lägg några salladsblad på varje bröd och toppa med hummerröran.
Garnera med gräslök och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar