onsdag 23 april 2014

LAXBURGARE

majs, gräslök och citron

biffar
500 g laxfilé
1 knippe gräslök
zest av 1 citron
1 ägg

krämig majs
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
citronsaft

till servering 
2 knipplökar
100 g alfalfagroddar
100 g ärtskott
6 - 8 huvudsalladsblad

salt och peppar
smör och olja till stekning

Hacka eller mixa laxen grovt. Finskär gräslöken och finriv skalet från citronen. Blanda lax, ägg, gräslök, citronzest, salt och peppar. Forma till 6 eller 8 burgare.
Häll av majsen i ett durkslag. Finhacka eller finriv vitlöksklyftan. Blanda majs, vitlök och crème fraiche till en dressing. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
Skölj salladen. Strimla knipplökarna.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme. Tillsätt smör och olja och stek sedan burgarna i några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
Rosta under tiden hamburgerbröden lätt i ugnen eller i brödrost. Arrangera sedan sallad, groddar, ärtskott, laxburgare, lök och dressing till maffiga burgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar