söndag 6 april 2014

SCONES


dinkel, havre och acai

1 ½ tsk salt
1 msk bakpulver
100 g kylskåpskallt smör
3 dl gräddfil

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjölet, dinkelmjölet, muslin, saltet och bakpulvret i en skål.
Fördela smöret i mjölblandningen med hjälp av fingertopparna, en gaffel eller i en matberedare till en smulig massa. Blanda ner gräddfilen och rör snabbt ihop till en deg.
Arbeta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 16 delar och forma till ”puckar”, ca 2 - 3 cm tjocka. Lägg sconesen på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda sconesen, en plåt i taget, i mitten av ugnen ca 10 - 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar