måndag 28 april 2014

MAJS- OCH POTATISFRITTERS

cheddar och purjolök

800 g potatis
1 liten purjolök
150 g lagrad cheddar
2 ägg
salt och peppar
smör och olja till stekning

Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Lägg potatisen i en skål och mosa lätt med hjälp av en potatisstöt eller gaffel.
Dela, skölj purjolök och finstrimla purjolök. Fräs den sedan mjuk i smör i en stekpanna.
Häll av majsen och riv osten grovt.
Blanda ner purjolök, majs, ost, ägg och vetemjöl i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till små biffar.
Hetta upp en stor stekpanna med smör och olja och stek biffarna på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera förslagsvis tillsammans med en god kall sås och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar