fredag 25 april 2014

VEGETARISK TACOGRATÄNG

spiskummin och oregano 

400 g vegetarisk färs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk tomatpuré
1 msk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
½ msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 dl rött vin
1 förp krossade tomater
2 tsk råsocker
1 förp kidneybönor
1 förp majskorn
 1 påse nachos
3 dl riven lagrad cheddar

1 ½ dl gräddfil till servering
blandad sallad till servering

smör och olja till stekning
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Finhacka chilin
Fräs färsen i smör och olja tills den fått lite färg. Tillsätt löken, vitlöken och chilin och fräs vidare tills alltihop fått fin färg och färsen är tillagad. Tillsätt då tomatpurén och alla kryddor och fräs vidare ett par minuter under omrörning. Tillsätt vinet och tomaterna och låt puttra vidare några minuter.
Skölj bönorna, häll av majsen och blanda ner i fräset. Låt alltihop bli varmt och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer socker.
Häll fräset i en ugnsfast form. Smula över nachos så att det täcker och strö sedan över osten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera gratängen tillsammans med resten av nachosen, gräddfilen och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar