torsdag 24 april 2014

TAGLIATELLE MED VIT SPARRIS OCH VÄSTERBOTTENSOST


valnötter, tryffel och mjukkokt ägg


4 ägg
100 g valnötter
1 dl riven Västerbottensost
1 vitlöksklyfta
75 g smör
Ca ½ tsk tryffelolja
2 knippen vit sparris
1 knippe gräslök

salt, peppar och en nypa socker

Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg i äggen och låt koka 6 minuter.
Rosta valnötterna i ugnen på 150 grader eller i en torr stekpanna tills de fått fin färg.
Finhacka vitlöksklyftan och valnötterna. Mosa ihop smör, valnötter, västerbottensost och vitlök med en gaffel. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
Koka upp en kastrull med välsaltat vatten och en nypa socker. Skala sparrisarna en bit nedanför knoppen och nedåt. Skär av ca 2 cm av den nedre, lite träiga delen. Skär resterande sparris i sneda slantar. Koka sparrisen mjuk ca 6-8 minuter.
Koka tagliatellen enligt anvisningen på paketet.
Finskär gräslöken. Skala äggen och bryt i mindre bitar.
Blanda den nykokta pastan med tryffelsmöret och sparrisen. Fördela i tallrikar, toppa med äggen och gräslöken. Riv gärna över lite extra Västerbottensost och servera direkt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar