sesamfrö, majs och koriander
tortilla
sesammajonnäs
1 msk Go Green Skalat Sesamfrö
½ dl majonnäs1
½ dl crème fraiche
majspanerad fisk
400 g vit fiskfilé, t.ex. torsk eller sej
1 dl Kungsörnen Majsmjöl
2 tsk spiskummin
till servering
1 knippe salladslök
200 g tomater
100 g blandad sallad
1 kruka koriander
2 msk olivolja
½ citron
salt och svartpeppar
Börja med tortillabröden. Sikta ner vetemjöl, majsmjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg. Täck bunken med plastfolie och låt vila ca 30 min.
Dela degen i tolv lika stora bitar. Kavla ut till runda, tunna tortillas på mjölat bakbord. Hetta upp en stor stekpanna utan fett. Stek bröden i några minuter på varje sida. Låt de nygräddade bröden vila under en kökshandduk.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda sesamfrön med majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i tärningar. Salta och peppra runt om. Blanda majsmjöl och spiskummin i en skål. Doppa fiskbitarna i majsmjölet.
Häll av spadet från majsen. Skölj salladslöken, tomaterna och salladen. Finhacka salladslöken och tomaterna. Grovhacka koriandern. Blanda ihop salladslök, tomat, majs, sallad och koriander i en bunke. Tillsätt olivolja och citronsaft och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en stor stekpanna med ett centimetertjockt lager olja till medelvärme. Stek fiskbitarna runt om tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och peppra.
Fördela sallad, fisk och sesammajonnäs i tortillabröden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar