äpple, jordärtskockor och timjan
pytt
400 g potatis
400 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
300 g blandad höstvamp
2 svenska sötsyrliga äpplen
1 förp Go Green Kikärter
timjankräm
½ kruka timjan
4 cornichons
2 dl crème fraiche
till servering
100 g blandad sallad
4 ägg
salt och peppar
rapsolja och smör till stekning
Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre tärningar. Skala vitlöksklyftorna men behåll dem hela. Dela svampen i mindre bitar. Skär äpplet i tunna klyftor. Häll av spadet från kikärtorna.
Hetta upp två stora stekpannor med olja. Fördela potatis, jordärtskockor och vitlöksklyftor i stekpannorna. Stek på medelvärme i ca 15 min eller tills potatis och skockor börjat mjukna och fått lite färg.
Tillsätt en klick smör i båda pannorna. Tillsätt svampen och fortsätt steka tills den fått fin färg. Blanda ner äpple och kikärter. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Repa bladen från timjanen. Hacka cornichons. Blanda samman timjan, cornichons och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Skölj salladen.
Stek äggen i smör och olja. Salta och peppra.
Servera pytten tillsammans med sallad, ägg och timjankräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar