mozzarella, oregano och tomat
1 förp Kungsörnen Kejsarvåfflor
175 g smör
6 ½ dl kallt vatten
1 boll mozzarella, ca 125 g
½ kruka färsk oregano eller 1 msk torkad
1 vitlöksklyfta
2-3 msk tomatpuré
smör till gräddning
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop våffelmixen med vattnet och smöret i en skål.
Riv mozzarellan. Repa och grovhacka oreganon, spara eventuellt några blad till garnering. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda ner mozzarella, oregano, vitlök och tomatpuré i våffelsmeten.
Värm upp ett våffeljärn och grädda våfflorna gyllenbruna enligt anvisningen på förpackningen. Varmhåll eventuellt de färdiggräddade våfflorna i ugnen på 100 grader.
Garnera eventuellt med oregono och servera våfflorna som de är eller tillsammans med pizzasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar