måndag 2 mars 2015

GALETTE

fetaost, timjan och pinjenötter  

galettesmet 
5 dl vatten
1 dl filmjölk
4 dl (250 g) Kungsörnen Bovetemjöl 
½ tsk salt
1 ägg
50 g smält smör

fyllning
50 g pinjenötter
1 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
1 stor zucchini
250 g champinjoner
200 g bladspenat
400 g fetaost

smör till stekning


Blanda samman vatten, filmjölk, bovetemjöl, salt och ägg. Låt smeten dra ca 30 min.
Blanda ner det smälta smöret.
Hetta upp en stor stekpanna med en klick smör. Stek sedan galetterna några minuter på varje sida. Varmhåll eventuellt i ugnen på 100 grader.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Häll av på ett fat.
Repa bladen från timjanen.
Skala och finhacka vitlöksklyftan. Dela zucchinin på hälften och skär sedan i sneda skivor. Skär champinjonerna i kvartar.
Hetta upp en stor stekpanna med smör. Stek sedan zucchinin tills den fått fin färg. Smaka av med salt och peppar. Häll av på ett fat. Stek sedan champinjonerna i samma stekpanna tills de får färg. Blanda ner vitlöken och timjanen fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. 
Häll tillbaka zucchinin i stekpannan och tillsätt spenaten. Fräs tills spenaten börjar sloka. Smula ner fetaosten och dra av från värmen.
Fyll några galetter med zuchini- och champinjonfräset. Toppa med pinjenötter och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar