choklad, kaffe och granatäpple
kaka
200
g smör
2
dl strösocker
3
ägg
2
tsk bakpulver
2
msk kakao
2
tsk vaniljsocker
½
tsk salt
fyllning
100
gram färskost
60
gram smör
2
tsk vaniljsocker
5
msk kakao
4
dl florsocker
½
dl kallt, starkt kaffe
chokladglasyr
100
g mörk choklad
1
dl vispgrädde
en
nypa salt
garnering
påskgodis,
t.ex. choklad- och/eller skumägg
grantaäppelkärnor
citronmeliss
smör
och ströbröd till formen
Sätt
ugnen på 175 grader.
Smöra
och bröa en rund form med löstagbar kant,
ca
24 cm i diameter.
Vispa
smör och socker riktigt pösigt med en elvisp eller i en
matberedare.
Rör
ner äggen, ett i taget.
Blanda
samman mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke och
rör ner i smörblandningen.
Häll
smeten i formen och grädda kakan i cirka 40 minuter i 175 grader.
Känn med en sticka så att kakan är fast i mitten. Låt svalna.
Vispa
färskost, smör, vaniljsocker och kakao fluffigt. Sikta ner
florsockret, och rör till en slät smet. Rör ner kaffet.
Hacka
chokladen. Koka upp grädden. Tag kastrullen från värmen och
tillsätt chokladen och saltet. Rör tills chokladen smält.
Dela
den avsvalnade kakan i två delar. Placera botten på ett fat och
bred på fyllningen. Lägg på den andra delen,bred på glasyren och
dekorera med godis.
Precis
innan servering, strö över granatäppelkärnor och garnera med
citronmelissblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar