söndag 5 april 2015

SÖTSYRLIG CITRONKAKA

vanilj

botten
1 ½ msk strösocker
1 krm salt
125 g kallt smör

fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 citroner, ekologiska
1 ¼ dl citronsaft (cirka 2 citroner)

garnering
florsocker
citronmeliss


Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop allt med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i en matberedare.
Täck en ungsfast form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtpapper och tryck ut degen i botten.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills degen fått lite färg.
Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke. Vispa ner mjöl och citronskal- och saft.
Häll smeten över den förgräddade botten och grädda ytterligare 10-12 minuter, eller tills kakan stannat men fortfarande är lite kladdig.
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.
Garnera med florsocker och citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar