vanilj
botten
1
½ msk strösocker
1
krm salt
125
g kallt smör
fyllning
3
ägg
2
dl strösocker
2
tsk vaniljsocker
finrivet
skal av 2 citroner, ekologiska
1
¼ dl citronsaft (cirka 2 citroner)
garnering
florsocker
citronmeliss
Sätt
ugnen på 200 grader.
Blanda
ihop mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i
bitar och nyp ihop allt med fingertopparna till en deg, eller kör
snabbt ihop i en matberedare.
Täck
en ungsfast form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtpapper och tryck ut
degen i botten.
Grädda
i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills degen fått lite färg.
Rör
under tiden ihop ägg och socker i en bunke. Vispa ner mjöl och
citronskal- och saft.
Häll
smeten över den förgräddade botten och grädda ytterligare 10-12
minuter, eller tills kakan stannat men fortfarande är lite kladdig.
Låt
kakan svalna och skär sedan i bitar.
Garnera
med florsocker och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar