lördag 25 april 2015

ROSTAD HAVREGRYNSGRÖT

extra allt

gröt
2 dl vatten
salt

topping
jordnötssmör
skivad banan 
färska eller tinade frysta bär, t.ex. hallon och/eller blåbär 
torkade bär, t.ex. blåbär och/eller tranbär
nötter, t.ex. pekan- och/eller valnötter
honung eller ljus sirap 

till servering

Rosta havregrynen i en kastrull under omrörning tills de fått lite färg och det doftar gott.
Tag av kastrullen från värmen och tillsätt vattnet - se upp, för vattnet kan börja koka häftigt när det möter den heta kastrullen!
Koka gröten under omrörning ca 3 min.
Servera gröten i en djup tallrik. Toppa med jordnötssmör, banan, favoritbär och -nötter, ringla över lite honung eller sirap och servera tillsammans med mandeldryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar