smör och vanilj
kaka
150 g smör
2 ¼ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
3 ägg
2 citroner, ekologiska
6 dl Kungsörnen Mandelmjöl + lite till formen
2 tsk bakpulver
till servering
2 dl vispgrädde
påskgodis, t.ex. choklad- och/eller skumägg
citronmeliss
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ”bröa” med mandelmjöl.
Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Tillsätt därefter äggen, ett i taget under konstant vispning.
Skölj citronerna noga och finriv skalet. Blanda mandelmjöl med bakpulver i en bunke. Vänd ner citronskal, saften från en citron, mandelmjöl och bakpulver i smeten. Rör till en slät smet och häll sedan i formen.
Grädda kakan ca 35-40 min, eller tills den fått fin färg men fortfarande är lie kladdig i mitten. Låt svalna.
Vispa grädden.
Garnera tårtan med grädde, godis och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar