söndag 10 maj 2015

MADELEINEKAKOR

citron och vanilj

kakor
1 citron, ekologisk 
150 g rumsvarmt smör 
1 ½ dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
en nypa salt

garnering 
florsocker

smör till formarna

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj formarna med lite smör. 
Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.
Vispa smör, socker och vaniljsocker riktigt vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder under konstant vispning. Sikta ner mjölet och tillsätt citronskalet. Rör försiktigt tills allt är blandat. 
Klicka ut smeten i formarna och grädda på galler i mitten av ugnen, ca 8-10 min, eller tills kakorna fått lite färg. Ta ut kakorna ur formarna och låt svalna på galler. Upprepa med resterande smet.
Pudra eventuellt över lite florsocker före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar