vallmofrö, färskost och ärtskott
5 dl vatten
25 g jäst
2 msk olja
½ msk salt
2 msk socker
vallmofrö
flingsalt
Värm vattnet till 37 grader. Smula
ner jästen i en bunke. Rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av
vattnet, olja, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta ihop till en smidig deg, ca 5 minuter.
Låt degen vila övertäckt ca 20
minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Dela den i
20 lika stora delar. Rundriv eller forma varje del till en rund bulle. Platta
till den och stick ett finger genom degen mitt i bullen. Snurra den runt
fingret så att det blir ett ganska stort hål.
Lägg bagelsen på mjölat
bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp vattnet i två stora
kastruller. Lägg i max 3 bagels i taget och sjud dem ca 2 minuter på varje
sida. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön eller
vallmofrön och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna
på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar