mandel, hallon och citron
deg
100 g smör
½ dl socker
1 ägg
1 nypa salt
fyllning
3 bittermandlar
skalet av 2 citroner
3 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
1 nypa salt
2 ägg
1 dl hallonsylt
glasyr
½ dl hallonsylt
2 msk vatten
2 dl florsocker
16 mazarinformar
eller 10 mindre pajformar, ca 8 cm i diameter
Blanda samman alla ingredienser till degen för hand eller i
en matberedare. Låt degen vila i kyl ca 30 min.
Hacka
eller mixa bittermandlarna fint. Riv skalet från citronerna på den finaste
sidan av rivjärnet. Blanda bittermandel, citronskal, mandelmjöl, socker, smör,
salt och ägg till en slät massa.
Sätt
ugnen på 200 grader.
Kavla
ut degen tunt och fördela i formarna. Bred ett tunt lager hallonsylt i botten
på varje form. Fördela mandelfyllningen ovanpå sylten. Baka mazarinerna i
mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna helt.
Bred ut
ett tunt lager hallonsylt ovanpå varje mazarin. Rör ihop florsocker och vatten
och bred över hallonsylten.
Receptet finns även här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar