färska bär och vispgrädde
pannkakssmet
2 ½ dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
6 dl mjölk
2 ägg
½ tsk salt
1 msk smält smör
fyllning och garnering
3 dl vispgrädde
2 dl hallon- eller blåbärssylt
3 dl bär
smör till stekning
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg, salt och smör och vispa ihop. Låt smeten dra ca 10 min.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek sedan pannkakor i några minuter på varje sida. Tillsätt en ny klick smör i pannan mellan varje pannkaka och upprepa tills smeten är slut. Låt pannkakorna svalna helt.
Vispa grädden.
Lägg en pannkaka i botten på ett tårtfat. Lägg lite sylt, grädde och bär på pannkakan. Upprepa med resterande pannkakor. Garnera med grädde och färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar