fredag 27 februari 2015

PANNKAKSTÅRTA

färska bär och vispgrädde

pannkakssmet
6 dl mjölk 
2 ägg 
½ tsk salt 
1 msk smält smör

fyllning och garnering
3 dl vispgrädde
2 dl hallon- eller blåbärssylt
3 dl bär

smör till stekning

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg, salt och smör och vispa ihop. Låt smeten dra ca 10 min.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek sedan pannkakor i några minuter på varje sida. Tillsätt en ny klick smör i pannan mellan varje pannkaka och upprepa tills smeten är slut. Låt pannkakorna svalna helt.
Vispa grädden.
Lägg en pannkaka i botten på ett tårtfat. Lägg lite sylt, grädde och bär på pannkakan. Upprepa med resterande pannkakor. Garnera med grädde och färska bär. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar