smör, vaniljkräm och hallon
mördeg
1 dl potatismjöl
¾ dl strösocker
1 äggula
200 g smör
fyllning
1 ägg
1 msk strösocker
¾ msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 dl hallonsylt (kan
uteslutas för klassisk variant)
smör till formarna
florsocker till garnering
Smörj hjärtformar av
metall med smör.
Blanda vetemjöl,
potatismjöl, socker, äggula och smör till en smidig deg. Platta
till degen och linda in den i plastfolie. Låt vila ca 30 minuter i
kylskåp.
Förbered fyllningen under
tiden: Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull.
Sjud under konstant vispning på svag värme tills krämen tjocknar.
Låt den kallna. Smaksätt med vaniljsocker.
Kavla ut degen till en
ganska tjock platta. Klä formarna med drygt hälften av degen. Lägg
en klick hallonsylt och en klick kräm i varje form. Täck dem med
lock av degen. Kläm till degen runt kanterna.
Grädda kakorna på galler
i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Stjälp
försiktigt upp kakorna. Låt svalna. Pudra över florsocker och
garnera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar