tisdag 9 december 2014

ÄPPEL- OCH MANDELTARTE

havregryn och kanel

pajdeg 
125 g smör
2 msk strösocker
2 msk kallt vatten
fyllning 
200 g mandelmassa
2 ägg
1 tsk kanel
2 äpplen

Vaniljsås, glass eller lättvispad grädde till servering.

Hacka samman vetemjöl, havregryn, smör och socker till en smulig massa för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och rör snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform eller form med löstagbar kant. Ställ in i frysen och låt vila i 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i ca 15 min. 
Höj ugnsvärmen till 200 grader.
Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och kanel. 
Bred ut smeten i det förgräddade pajskalet. Skär äpplena i tunna skivor och arrangera i ett fint mönster ovanpå mandelmassan.
Baka pajen i ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar