havregryn och kanel
pajdeg
2 ½ dl Kungsörnen Vetemjöl
½ dl AXA Havregryn
125 g smör
2 msk strösocker
2 msk kallt vatten
fyllning
200 g mandelmassa
2 ägg
1 tsk kanel
2 äpplen
Vaniljsås, glass eller lättvispad grädde till servering.
Hacka samman vetemjöl, havregryn, smör och socker till en smulig massa för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och rör snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform eller form med löstagbar kant. Ställ in i frysen och låt vila i 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i ca 15 min.
Höj ugnsvärmen till 200 grader.
Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och kanel.
Bred ut smeten i det förgräddade pajskalet. Skär äpplena i tunna skivor och arrangera i ett fint mönster ovanpå mandelmassan.
Baka pajen i ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar