kardemumma och vanilj
deg
250 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
2 ägg
½ tsk bakpulver
1 krm salt
fyllning
Ca 2 dl fast lingonsylt
glasyr
1 ½ dl florsocker
1 msk vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Dela degen i fyra delar och forma till rullar. Lägg rullarna på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till rullarna och går en skåra i mitten med pekfingret. Fyll längderna med sylt.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Blanda ihop florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakorna. Skär i sneda snittar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar