lördag 6 december 2014

STEKT GRÖT

kardemumma och råsocker

gröt
8 dl vatten
1 ½ tsk kardemumma
1 msk socker
1 tsk salt

äpplen
2 äpplen
½ dl råsocker

till servering
2 dl grädde

smör till stekning

Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Rör om då och då. Ställ i kyl över natten.
Rosta solroskärnor och linfrö i en torr stekpanna. Häll över på ett fat.
Skär äpplena i klyftor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med råsocker på medelvärme. Vispa grädden lätt.
Skär upp gröten i kuber. Stek i stekpanna runt om tills bitarna får en krispig, gyllenbrun yta.
Servera gröten tillsammans med äpple, vispad grädde, kärnor och frön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar