aubergine, fetaost och tomat
tomatsås
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
½ kruka oregano
eller timjan
1 tsk rå- eller
strösocker
aubergine
2 auberginer
2 dl KungsörnenMajsmjöl
½ msk spiskummin
1 ägg
3 dl Go GreenBulgur
200 g fetaost
salt och peppar
neutral olja till
stekning
Skär auberginen i
skivor, ca 3 mm tunna. Lägg ut skivorna på en tallrik eller ett fat och strö
över lite salt. Låt dra ca 30 min.
Skala
vitlöksklyftorna och finhacka dem och chilin. Repa och grovhacka oreganon eller timjanen.
Fräs vitlök, chili
och oregano eller timjan i olja i en kastrull ett par minuter, utan att
vitlöken tar färg. Tillsätt de krossade tomaterna, låt koka upp och sedan
puttra på svag värme ca 30 min. Späd eventuellt med lite
vatten om det kokar torrt. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och socker.
Tillaga bulgurn. Håll varm under lock.
Häll ut majsmjölet
på en tallrik. Salta, peppra och blanda ner spiskummin. Vispa upp ägget
tillsammans med någon matsked vatten i en skål.
Krama ur
auberginen försiktigt och panera sedan genom att doppa skivorna först i
majsmjölet, därefter i ägget och till sist en gång till i majsmjölet.
Stek auberginen i en
stekpanna med rejält med olja (ca ½ cm i pannan) på båda sidor tills den fått
fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Smula fetaosten.
Servera auberginen tillsammans med tomatsås, bulgur och fetaost och garnera
eventuellt med lite oregano eller timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar