onsdag 3 december 2014

BAKAT ÄPPLE, HAVRESMUL OCH LÄTTVISPAD GRÄDDE

smör, kardemumma och honung

äpple
4 svenska höstäpplen
25 g smör
2 msk honung
smul
100 g smör
1 ½ dl Axa Havregryn
1 tsk stött kardemumma
3 msk socker

2 dl vispgrädde till serverin
Sätt ugnen på 150 grader. Dela äpplena på hälften, kärna ur dem och lägg dem med snittytan upp i en smord ugnsfast form. Klicka över smöret och ringla över honungen. Låt baka ca 1 h eller tills äpplena är helt mjuka.
Förbered under tiden smulet genom att hacka samman alla ingredienser i en matberedare eller för hand (Görs smuldegen för hand bör pumpakärnorna hackas först).  Bred ut smulet på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda tillsammans med äpplena i ca 20 min, eller tills smulet torkat och fått lite färg. 
Vispa grädden lätt. Servera äpplena tillsammans med smul och grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar