smuldeg
1 ½ dl Axa
Ekologiska Havregryn
½ dl strösocker
125 g smör
en nypa salt
rabarber
2 stora eller 4 mindre rabarberstjälkar
½ dl råsocker
2 tsk malen ingefära
2 msk smör
2 dl vispgrädde till servering
Börja med smuldegen: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka
samman havregryn, vetemjöl, socker, salt och smör till en smulig massa för hand
eller i en matberedare
Bred ut smuldegen på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Ställ in plåten i ugnen och grädda ca 10-15 minuter eller tills smuldegen fått
fin färg.
Skär rabarbern i avlånga stänger, ca 8 cm långa. Fördela
rabarbern på fyra folieark. Strö över socker och ingefära. Klicka över smöret
och vik ihop folien. Lägg paketen på grillen och grilla dem ca 10 min.
Vispa grädden lätt. Servera den nygrillade rabarbern med
smuldegen och grädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar