lördag 24 maj 2014

PAVLOVA


maräng
4 äggvitor
3 dl socker
1 tsk citronsaft
1 msk maizena

garnering
5 dl blandade bär, t.ex. Jordgubbar, hallon och blåbär
3 dl vispgrädde 


Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum. Bunken ska gå att vända upp och ned.
Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast och pärlemorsliknande marängsmet. Detta tar ca 7-10 minuter.
Tillsätt citronsaften och sikta ner maizena. Rör ner det puffade riset och blanda runt.
Klicka eller spritsa ut marängen i portionsstora klickar på en till två plåt(ar) med bakplåtspapper. Fördela salladsmixen ovanpå marängerna.
Ställ in plåten och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Låt baka i ca 60 – 80 minuter. Låt bottnarna svalna i avstängd ugn för helt torr maräng. Ta annars ut dem när de är krispiga utanpå och lite mjuka inuti.   
Skär jordgubbarna i mindre bitar. Vispa grädden.
Garnera pavlovan med grädde och bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar