maräng
4
äggvitor
3 dl socker
1 tsk citronsaft
1 msk maizena
garnering
5
dl blandade bär, t.ex. Jordgubbar, hallon och blåbär
3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum. Bunken ska gå
att vända upp och ned.
Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast
och pärlemorsliknande marängsmet. Detta tar ca 7-10 minuter.
Tillsätt citronsaften och sikta ner maizena. Rör ner
det puffade riset och blanda runt.
Klicka eller spritsa ut marängen i portionsstora
klickar på en till två plåt(ar) med bakplåtspapper. Fördela salladsmixen ovanpå
marängerna.
Ställ in plåten och sänk ugnsvärmen till 100 grader.
Låt baka i ca 60 – 80 minuter. Låt bottnarna svalna i avstängd ugn för helt
torr maräng. Ta annars ut dem när de är krispiga utanpå och lite mjuka
inuti.
Skär jordgubbarna i mindre bitar. Vispa grädden.
Garnera pavlovan med grädde och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar