vitlök, fetaost och olivolja
soppa
2 vitlöksklyftor
1 gurka
2 förp Go
Green Ekologiska Kikärter
½ ekologisk citron
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl gräddfil
½ dl god olivolja
8 dl vatten
tabasco, sambal oelek eller chilipulver
salt och peppar
topping
2 skivor dagsgammalt bröd
200 g fetaost
olivolja till stekning
Skala och grovhacka vitlök och gurka. Skölj kikärterna.
Skölj citronen och finriv skalet.
Mixa ihop vitlök, gurka, kikärter, grönsaksbuljong,
gräddfil, olivolja och vatten i en mixer eller med mixerstav. Justera eventuellt
konsistensen på soppan med mer vatten. Smaka av soppan med citronskal och -saft,
tabasco/sambal oelek/chilipulver, salt och peppar.
Ställ in soppan i kylskåpet eller frysen så att den blir
riktigt kall.
Riv ner brödet till toppingen i grova bitar. Stek det i
en stekpanna med olivolja till krispiga krutonger. Salta lätt.
Smula fetaosten.
Häll upp soppan i djupa tallrikar eller glas. Toppa med
krutonger, solroskärnor och fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar