10 knipplökar
potatisstomp
600 g mandelpotatis
50 g smör
sesamsmör
1 msk Go Green
Skalat Sesamfrö
75 g smör
till servering
100 g blandad sallad
1 dl gräddfil
olivolja
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär knipplökarna i klyftor och blasten i mindre bitar.
Lägg i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och salta och peppra. Blanda
runt och stek i ugnen tills löken fått fin färg, ca 20-30 min.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll
av vattnet och låt ånga av. Tillsätt smöret och mosa lätt med en gaffel. Smaka
av med salt och peppar.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin
färg. Hetta upp en kastrull med smöret och låt fräsa smöret blir lätt
gyllenbrunt och doftar knäckigt. Dra av från värmen och tillsätt sesamfröna.
Arrangera potatisstompet i mitten på varje tallrik,
garnera med lökar, sallad och sojabönor. Klicka över gräddfil, ringla över sesamsmöret
och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar