knäckebröd
50 g vällagrad prästost
2 dl Kungsörnen
Majsmjöl
2 msk rapsolja
2 ½ dl vatten
kumminsmör
2 msk kumminfrö
150 g smör, rumstempererat
salt
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv osten fint.
Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en bunke.
Koka upp vattnet, låt det svalna något och rör sedan ner
det i bunken. Smaka av smeten med salt.
Bred ut smeten tunt på en eller två plåtar täckta med
bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 45-75 min (tiden varierar beroende
på ugn), eller tills knäcket torkat. Öppna gärna ugnen ett par gånger under
gräddningen så att ångan släpps ut. Passa ugnen så att knäcket inte bränns. Låt
svalna på plåten och bryt sedan i bitar.
Rosta kumminfröna i en torr stekpanna tills de fått lite färg
och det doftar gott. Häll över på en tallrik och låt svalna. Mortla sedan lätt
och rör samman med smöret. Smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar