söndag 2 februari 2014

Havrekakor

tranbär och mörk choklad

100 g rumstempererat smör
1 ½ dl brun farin
½ dl socker
1 ägg
100 g mörk choklad
2 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 dl torkade tranbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret, farinsockret och sockret. Blanda sedan i ägget och rör ihop till en jämn smet.
Hacka chokladen grovt.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och blanda sedan ner dem i smör- och sockersmeten. Rör ihop till en fast deg.
Stjälp upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Forma degen till en rulle och skär sedan i 15 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg kakorna på två ugnsplåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till degen till ca 1 cm tjocklek.

Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 8-12 minuter eller tills de fått fin färg. Låt kakorna svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar