tranbär och mörk choklad
100 g rumstempererat smör
1 ½ dl brun farin
½ dl socker
1 ägg
100 g mörk choklad
2 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
2 dl Go Green Salladsmix
1 dl torkade tranbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret, farinsockret och sockret. Blanda sedan i
ägget och rör ihop till en jämn smet.
Hacka chokladen grovt.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och blanda
sedan ner dem i smör- och sockersmeten. Rör ihop till en fast deg.
Stjälp upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Forma
degen till en rulle och skär sedan i 15 bitar. Rulla varje bit till en boll och
lägg kakorna på två ugnsplåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till degen
till ca 1 cm tjocklek.
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 8-12 minuter eller
tills de fått fin färg. Låt kakorna svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar